KINEK?

A kiropraktika főként a különféle mozgásszervi panaszokkal, lumbágóval, derék-, nyak- és fejfájással küszködőknek segíthet. A kellemetlen tünetek persze komolyabb betegségek figyelemfelhívó jelei is lehetnek, de gyakran előfordul, hogy a gerincoszlop kisizületi és idegi elváltozásának eredményei. A mozgásszervi problémákon túl gyógyítható vele a sérv és a gerincferdülés, megszűntethetők a menstruációs panaszok, a gyomorbántalmak vagy akár a szívtájról kiinduló, nem szervi eredetű fájdalmak is. 

A kiropraktikai kezelések nyomán pacienseink életminőségük, közérzetük és általános egészségi állapotuk, terhelhetőségük javulását tapasztalhatják. Pacienseink közt gyermekek (akár pár hetes kortól) és nyugdíjasok, ülőmunkát végző menedzserek, állapotos hölgyek, aktív sportolók és gyesen lévő kismamák egyaránt megtalálhatók. Ami közös bennük, hogy mindannyian szeretnének ismét teljes életet élni: a mozgás teljes szabadságával, fájdalmak nélkül. 

Látogasson el hozzánk egy állapotfelmérésre és konzultációra, nézze meg, hogy Önnek hogyan segíthet ez a, természetes módszer. 

Jelentkezzen be állapot felmérésünkre.

Jelentkezzen be állapot felmérésünkre.

Ismerje meg gerince állapotát, kérjen egy komplett kezelési tervet, minden kötelezettség nélkül!

Telefon: +36-1-782-26-02
Mobil: +36-30-944-9807
Email: info@kiropraktika.net

Jöjjön el ingyenes bemutatónkra.

Bejelentkezés

Telefon: +36-1-782-26-02
Mobil: +36-30-944-9807
Email: info@kiropraktika.net

Gerincferdülésem van

gerincferdulesgerincferdülés (scoliosis) enyhébb formájában nem okoz tüneteket, de gyakran nyaki, váll- és deréktáji fájdalmakhoz, korlátozott mozgáshoz, súlyosabb esetben akár végtag zsibbadáshoz, sánta járáshoz is vezethet.

Amennyiben Önnek gerincferdülése van, pontos állapotfelméréssel, részletes és személyre szóló kezelési tervvel, az izmok egészséges pozícióját segítő gyógymasszázzsal és nyújtógyakorlatokkal tudjuk segíteni a gyógyulását.

 

Tudta Ön, hogy:

  • lányoknál kétszer gyakrabban fordul elő gerincferdülés?
  • az ülőmunka a gerinc nyaki és deréki szakaszának kiegyenesedéséhez vezethet?
  • a gerincferdülések egyharmada kisiskolás korban alakul ki?

Krónikus fejfájásom van

Ha fejfájás kínozza, a legjobb, ha elmegy egy kiropraktikai gerincvizsgálatra. Az elmúlt években a kiropraktőrök gyógyszermentes, biztonságos és figyelmes kezelése milliókon segített.
A kiropraktőrök a csigolya elmozdulás komplex kezelését végzik, ami megszabadítja testét
a fájdalomtól. Nagyon sokan szenvednek ebben a rejtett betegségben. Ha az elmozdulást helyreigazítják, a test természetes energiáival hatékonyabban gyógyítja magát.

Hogyan történik ez?
Nagyon sok dolog okozhat fejfájást: erős szagok, erős fény, magas vérnyomás, fogászati problémák, fül és szem rendellenességek, láz, fertőzések, tumor, alkohol, drogok, balesetek és még sok más. Ha mindebbe belegondolunk, még az is fejfájást okoz. És itt elérkeztünk a leggyakoribb okhoz: az izom feszültség, stressz okozta fejfájáshoz,
ami az összes fejfájás 90 %-áért felelős. 

Mitől fáj a fejünk?
Amikor a fejünk fáj, az nem azt jelenti, hogy az agyunk fáj. Ugyanis az agy nem érez semmit. Még agyműtétek alatt is gyakran megesik, hogy a beteg ébren van, sőt beszélget az orvossal. Akkor mitől fáj a fejünk? A vénák és az artériák az agyban és a koponyában, az agyhártyák, amelyek az agyat borítják és bizonyos idegek a fejben, feszülhetnek, összenyomódhatnak, megfertőződhetnek, begyulladhatnak, és ez vezethet fejfájáshoz.

Kezelés
A fejfájás kezelése attól függ, hogy mi a kiváltó ok. Ha látási problémák okozták, akkor gyakran egy szemüveg a megoldás. Ha a fájdalmat egy fertőzés okozta, akkor a fertőzés elmúlásával fog alábbhagyni a fájdalom. Azonban a fejfájást leggyakrabban fájdalomcsillapítóval kezelik. Az évi több száz millió dollár, amit fájdalomcsillapítóra költenek, csökkentheti a fájdalmat, vagy meg is szüntetheti, de ne felejtsük el, hogy ez csak a tünetek kezelése, ami nem szünteti meg az okokat. Ezért embertársaink milliói, akik folyamatosan gyógyszereket szednek, a fájdalmat csak ideiglenesen tudják enyhíteni, és a hosszas gyógyszerszedés mellékhatásaitól is szenvednek.
Ez nem egészséges életmód.

A kiropraktikai megközelítés
A fejfájással küzdők milliói választják a kiropraktika gyógyszermentes, természetes kezelését. A kiropraktőrök az egyedüli képzett szakemberek, akiket a csigolya elmozdulás és a gerinc torzulás felmérésére és korrigálására képeztek. Ez egy rejtett betegség, amitől sérülhetnek az idegek, begyulladhatnak a szövetek, feszessé és kötötté válhatnak az izmok, gyengülhet a test, és fáradttá, és a betegségekre fogékonyabbá válunk. 

A kiropraktikai vizsgálat
Ahogy egy lyukas fog, amiről nem tudunk, komoly bajokat okozhat, a csigolyaelmozdulás is súlyos problémához vezethet, akár évekig tartóan, anélkül, hogy tudnánk róla. A kiropraktőr manuális vizsgálattal, röntgennel és más műszerekkel vizsgálja meg a gerincoszlopot, majd eldönti, hogy történt-e csigolya elmozdulás. Ezután speciális technikával, a kiropraktőr helyreigazítja az elmozdult csigolyákat, ami az idegeket felszabadítja a nyomás alól.

Természetes gyógyulás
A kiropraktikai kezelés célja, hogy az idegeket felszabadítsa a nyomás alól, és ezáltal lehetővé tegyen egy magasabb szintű egészségi állapotot, amiben a test könnyebben és hatékonyabban gyógyítja magát.

A gerinc és a fejfájás
Kutatók gyakran találtak kapcsolatot a fejfájás és a gerincoszlop rendellenessége között. Például az a tanulmány, ami hosszú távú, 2-től 25 évig tartó, fejfájás eseteket vizsgált, megállapította, hogy a nyaksérülés a fejfájás leggyakoribb oka. Az elmúlt száz évben a kiropraktőrök szoros összefüggést fedeztek fel a fejfájás és a gerincoszlop rendellenessége között. Sok migrénben szenvedő beteg (felnőtt és gyerek) jelentős javulásról számolt be a kiropraktikai kezelés után. Más szavakkal, ha fejfájástól szenved, mindenképpen ellenőriztesse a gerincoszlopát egy kiropraktőrrel.

Utóirat
Függetlenül attól, hogy milyen betegségben szenvedünk, az egészséges gerincoszlop nagyon fontos. Legalább annyira fontos, mint a helyes táplálkozás. Lehet, hogy Ön is és családja is csigolyaelmozdulásban szenved, amit csak egy kiropraktőr tud megállapítani. A levegő tisztasága; az elfogyasztott étel és ital minősége; az érzelmi stressz kezelése; az öröklött tulajdonságok; a gyógyszerek, a drog; a testmozgás; és a pihenés legalább annyira befolyásolják egészségünk állapotát, mint a gerincoszlop. Van, akiknél ez különlegesen jelentős szerepet játszik, és egy erős, egészséges élet helyett egy beteg, passzív életet élnek.
Az egészséges gerincoszlop javíthatja az életét, időnként ellenőriztesse kiropraktőrrel.

Deréktáji fájdalmam van

A derék egy nagyon érzékeny része a testünknek, állandó megterhelés alatt áll, hiszen az egész felsőtestünk nyugszik rajta. A helytelen testtartás, a sérülések, a kopás (elhasználódás), és a súlyfelesleg mind számos fájdalmas derék problémához vezethet. A derékban található a gerincoszlop három természetes görbületéből az egyik. Ha ez a testrész nem egészséges, vagy túl gyenge akkor a felsőtestünk elveszti támaszát. Ez megterheli az ízületeket, az idegeket és a porcokat.

Fájdalmas problémák
Csigolyák olyan csontok, amik a gerincvelőt védik. Előfordulhat, hogy elmozdulnak a helyükről. Az izmok és az ínszalagok támogató szövetek, amik megnyúlhatnak, elszakadhatnak, és gyengülhetnek. A porcok feladata az ütközések tompítása, amik kidudorodhatnak, megrepedhetnek és elkophatnak. Az idegszálak, amik az üzeneteket továbbítják, becsípődhetnek és irritálódhatnak.

Tud-e Önön segíteni a kiropraktika? A kiropraktőr az általános egészségi helyzetét méri fel, nem csak a derékra fókuszál, hanem az életvitelére is. Ez az általános vizsgálat segít megtalálni a legjobb kezelésmódot az Ön problémájára.

Kórtörténet
Hogy sikerüljön megállapítani a probléma okát, a kiropraktőr nem csak a tüneteket vizsgálja, hanem megbeszélés tárgya lehet korábbi sérülés, a családtagok egészségi állapota, az életstílus, beleértve a szabadidőben és munka alatt végzett fizikai tevékenységeket is.

A vizsgálat
Fizikális, ortopéd és ideggyógyászati vizsgálatok segítenek a derék állapotának felmérésére. A szakorvos tapintással vizsgálja meg az izom és a gerincoszlop állapotát. A kiropraktőr így tudja megállapítani a probléma mértékét és okát.

Röntgen
A röntgen segítségével megállapíthatók az elmozdulások, törések, öröklött deformációk, és egyéb problémák. Ha szükséges további vizsgálatok elvégzésére kerül sor.

Diagnózis
A vizsgálatok és a leletek alapján a kiropraktőr egy személyre szabott kezelési programot javasol, hogy helyrehozza a derekát, kilazítsa az izomgörcsöket, helyreállítsa a mozgást és csökkentse a fájdalmat. Ha szükséges a kiropraktőr más szakterületen dolgozó specialistákkal is konzultál.

Hogyan kezeli a kiropraktőr a derékproblémát?
A kiropraktőr az egyedi képzésének köszönhetően a legmegfelelőbb módszerrel kezeli a gerincet. A speciális kiropraktikai módszereknek köszönhetően dereka felszabadul a fájó nyomás alól.

Gerinc helyreigazítás
Az elmozdult csigolya megtalálása után a kiropraktőr finom kézmozdulatokkal helyreigazítja az elmozdult csigolyát. A helyreigazítás után csökken a merevség és a fájdalom, a derék mozgékonysága pedig növekszik.

Kiegészítő kezelések
A kiropraktőr ajánlhat másfajta kezeléseket is a derékizmok megerősítésére, és a feszültség és a fájdalom enyhítésére. Ilyen kezelések a nedves gőz, jégpakolás és a nyújtó és erősítő gyakorlatok. Ezek használatát a kiropraktőrrel kell megbeszélni.

Hogyan tudom egészségesen tartani a hátamat?
Növelje a háta és ezáltal az általános egészségi állapotát helyes testtartással, aktív életvitellel, helyes étkezéssel, és megfelelő pihenéssel. Beszéljen a kiropraktőrével a háterősítő feladatokról. És amikor emel, vagy mozog, ne feledkezzen meg a hátáról. Amikor emelünk, hajlítsuk be a térdünket és tartsuk egyenesen a hátunkat. Tartsa a súlyt a teste előtt. Inkább a lábizmainkkal és ne a hátizmunkkal dolgozzunk. Emelés közben ne forduljunk el. 

Gerinc ellenőrzése
A rendszeres gerinc ellenőrzés legalább annyira fontos, mint a rendszeres fogorvosi vizsgálat. Ha tünetmentesek vagyunk, a kiropraktika a legjobb mód a gerincproblémák megelőzésére. A kiropraktőr segít Önnek és családjának egy derékfájástól mentes élet elérésében.

Vállfájdalmam van

A nyak védi a gerincoszlopot, az onnan kifutó idegeket, miközben egyensúlyban tartja a fejünket. Helytelen testtartás, kopás, sérülések, stressz, idegesség mind-mind károsíthatja a nyakunkat.
A csigolyák olyan csontok, amelyek a gerincvelőt védik. Előfordulhat, hogy elmozdulnak a helyükről. Az izmok és az ínszalagok támogató szövetek, amelyek megnyúlhatnak, elszakadhatnak, és gyengülhetnek. A porcok feladata az ütközések tompítása, amelyek kidudorodhatnak, megrepedhetnek és elkophatnak. Az idegszálak, amelyek az üzeneteket továbbítják, becsípődhetnek és irritálódhatnak.

Tud-e segíteni a kiropraktika?
A kiropraktőr kezelőorvos az általános egészségi állapotot méri fel, nem csak a derékra fókuszál, hanem az életvitelre is. Ez az általános vizsgálat segít megtalálni a legjobb kezelésmódot az Ön problémájára.

Kórtörténet
A probléma okának feltárásához a kiropraktőr nem csak a tüneteket vizsgálja, hanem megbeszélés tárgya lehet korábbi sérülések, a családtagok egészségi állapota, az Ön életstílusa, beleértve a szabadidőben és munka alatt végzett fizikai tevékenysége is.

A vizsgálat
Fizikális, ortopéd és ideggyógyászati vizsgálatok segítenek a nyak állapotának felmérésére. A szakorvos tapintással vizsgálja meg az izom és a gerincoszlop állapotát. A kiropraktőr így tudja megállapítani a probléma súlyosságát és okát.

Röntgen
A röntgen segítségével megállapíthatók az elmozdulások, törések, ízületi gyulladások, öröklött deformációk és egyéb problémák. Ha szükséges, további vizsgálatok elvégzésére kerül sor. Hogyan kezeli a kiropraktőr a nyakproblémát?
A kiropraktőr az egyedi képzésének köszönhetően a legmegfelelőbb módszerrel kezeli a gerincet. A speciális kiropraktikai módszereknek köszönhetően nyaka felszabadul a fájó nyomás alól.

Gerinc helyreigazítás
Az elmozdult csigolya lokalizálása után a kiropraktőr finom kézmozdulatokkal helyreigazítja az elmozdult csigolyát. A helyreigazítás után csökken a merevség és a fájdalom, a nyak mozgékonysága pedig növekszik.

Kiegészítő kezelések
A kiropraktőr ajánlhat másfajta kezeléseket is a nyakizmok megerősítésére, a feszültség és a fájdalom enyhítésére. Ilyen kezelések a nedves gőz, jégpakolás és a nyújtó, erősítő gyakorlatok. Ezek használatát a kiropraktőrrel kell megbeszélni.

A gerinc ellenőrzése
A rendszeres gerinc ellenőrzés legalább annyira fontos, mint a rendszeres fogorvosi vizsgálat. Ha tünetmentesek vagyunk, a kiropraktika a legjobb mód a gerincproblémák megelőzésére. A kiropraktőr segít Önnek és családjának egy derékfájástól mentes élet eléréséhez.

Sportsérülésem van

A kiropraktika segíti Önt a sportolásban, fokozza a teljesítményét, azáltal, hogy folyamatosan egészségesen és jó formában tartja, és megakadályozza, hogy a kisebb sérülések komolyabbakká váljanak.

Jobb reakcióidő és koordináció
Egy tanulmány keretében sportolók két csoportját hasonlították össze gyorsaság, egyensúlyozási készség, erő, sebesség és reakcióidő alapján. Az egyik csoport kiropraktikai kezelés alatt állt, a másik csapat nem. 6 hét után a kiropraktikai csoportnál 10.7 %-os javulást mutattak ki, a másik csapat 4.5 %-os javulást mutatott. 12 hét múlva a kiropraktikai csapatnak már 16.7 %-os volt a mutatója. „A kiropraktikai kezelés alatt álló sportolók gyorsabban reagálnak, jobb az egyensúlyozó képességük, pontosabban és precízebben hajtják végre a mozdulatokat és ezek miatt egészében is jobb sportolók.” A legtöbb amatőr és profi sportoló minden verseny előtt megnézeti a gerincét egy kiropraktőrrel. A San Fransisco 49-ers amerikai futball csapat játékosainak 75 %-a kapott kiropraktikai kezelést azon a napon 1990-ben, amikor megnyerték a Super Bowl-t. A csapat kiropraktőre szerint: „A sportolók mindig fokozni próbálják a teljesítményüket, és ennek a legjobb módja a kiropraktikai kezelés.” Az 1988-as szöuli olimpián már 12 országból 16 kiropraktőr tevékenykedett.

Csapat kiropraktőr
Ne felejtsük el az aerobik kedvelőinek millióit. Ezek a gyakorlatok sokkal hatékonyabbak, ha a gerinc helyesen van kiegyensúlyozva. A formába lendülésnek a gerincoszlop formába hozását is kell jelentenie.

Minden sportban segít a kiropraktika
Nézzük például a golfot, a teniszt, a squash-t, vagy a kézilabdát. Mindegyik sport egyoldalú, azaz az ütőt, vagy a labdát az egyik kezünkkel dobjuk, ütjük, és ettől a gerinc elvesztheti a természetes kiegyensúlyozott állapotát. A kiropraktika nem csak az olimpikonoknak, és a profi sportolóknak segít, hanem bárkinek, aki testmozgást végez, szüksége lehet rá, hiszen csak az USA-ban 17 millió sportsérülést regisztrálnak évente. De nem csak a „kemény” sportok okozhatnak sérülést. Az olyan ártalmatlan sportoknál, mint a billiárd, vagy a ping-pong, a folyamatosan ismétlődő mozdulatok miatt mikro traumák érhetnek minket, amely végül egy testrész kopásához vezethet.

Mit csinál a kiropraktőr
A kiropraktor visszaállítja a gerinc egyensúlyát és az izmokat, ínakat és az idegeket felszabadítja a nyomás alól. A sportsérülések során nagyon gyakran elmozdul a gerincoszlop. Bármilyen sérülés ér minket, a fejünket, a testünket, a vállunkat, a lábunkat vagy a bordánkat, az károsíthatja a gerincet. Ha Ön bármilyen sportot űz, szüksége lehet egy kiropraktőrre, aki megvizsgálja, hogy a gerincoszlopa egészséges-e, és nem csípődött-e be egy ideg csigolyaelmozdulás miatt. A kiropraktika fokozhatja a teljesítményt, ezért a legtöbb sportoló nem is gondol arra, hogy kiropraktikai kezelés nélkül induljon versenyezni.

Súlyos trauma
Sportolóknak, akik valamilyen sérülést szenvedtek, szükségük van kiropraktőrre. A hagyományos orvoslás a töréseket, a szakadásokat, a ficamodásokat gyógyítja. Azonban így is a legtöbb sérült a kórházat csigolyaelmozdulással hagyja el, mert az orvosok ezt nem vizsgálták. Ez a kiropraktikai kezelés területe. Műtét előtt, ha lehetséges, mindenképp próbáljuk ki a kiropraktikát és a természetes gyógymódokat. Joe Montana, minden idők egyik legjobb amerikai futball játékosa így vélekedett:” Bárcsak pár évvel korábban, a hátsérülésem megjelenésekor kiropraktőrhöz fordultam volna, akkor talán nem lett volna szükség a műtétre.” Evander Holyfield, nehézsúlyú boxbajnok, sok sportoló véleményét képviselte: ”A kiropraktikai kezelés határozottan segíti a teljesítményemet, egyszer 30 kilométert vezettem a meccsem előtt, hogy egy kiropraktőr kezeljen.”

És Ön?
Szeretné fokozni a teljesítményét, javítani koordinációs képességeit, könnyebbé tenni járását? A formába lendülésnek mindig elengedhetetlen feltétele a rendszeres kiropraktikai kezelés.

Állapotos vagyok

Diagnosztikai veszélyek
A nők a terhesség alatt jobb, ha elkerülik nem csak a gyógyszereket, hanem a különböző orvosi beavatkozásokat is. Dr. Robert Mendelsohn szerint: ”Terhesség alatt a nők lehetőleg tartózkodjanak a röntgen vizsgálat, a terápiás ultrahang és a gyógyszerek szedésétől.”

A terhes nők aggodalmai
A terhes nőknek sok aggodalmuk van: megtartani és kihordani a gyereket, vajon egészségesen fejlődik-e a kicsi, nem lesz-e megterhelő a munka? A reggeli szédülés, hányás, hát és lábfájás tovább nehezítik az életüket. Könnyíthet-e a helyzetükön a kiropraktika? A szakemberek szerint a válasz igen. A kiropraktikai kezelés segít abban, hogy egészséges gyermekeket hordjanak ki, könnyű legyen a szülés, és a terhesség alatt elkerüljék az émelygést.

Segít-e a kiropraktikai kezelés a terhesség alatt?
Igen. A kiropraktikai kezelés hozzásegíti Önt és gyermekét egy egészségesebb terhességhez és szüléshez. A kezelés gyengéd és biztonságos. A pozitív hatásait pedig orvosi kísérletek bizonyították. Dr. Irvin Hendryson az Amerikai Orvosi Társaság vezetőségi tagja bebizonyította, hogy azok a páciensek, akik a terhesség harmadik, utolsó fázisában kiropraktikai kezelés alatt álltak, könnyebben szültek. Per Freitag, híres ortopéd orvos is végzett hasonló tanulmányt, amely során arra jutott, hogy a kiropraktikai kezelésnek köszönhetően a szülés alatt feleannyi fájdalomcsillapítóra volt szüksége a pácienseknek.

A terhesség alatti változások
A terhesség alatt sok fiziológiai és endokrinológiai változás történik mind azért, hogy a fejlődő embriónak optimális környezetet biztosítson. Ez az összetett folyamat a női test minden részét, szervét igénybe veszi. A kitüremkedő pocak, a kacsaszerű járás és a jobban behajló derék hatással van az izmokra és a gerincoszlopra. A medencében a terhesség korai szakaszában változások mennek végbe az ösztrogén és/vagy a relaxin hormonok hatására. Ezektol a hormonoktól ellazulnak és megnyúlnak az ínak, és együtt az ízületi folyadékkal kiszélesítik a medenceízületeket. Ez nem csak a medencében, hanem más ízületekben is hasonló eredményhez vezethet. Ahogy a méh nő, és előre terjeszkedik, a gravitációs középpont elmozdul. Emiatt a gerincben elmozdulhatnak a csigolyák és ez izomgörcshöz és idegfájdalomhoz vezethet. A testtartás megváltozása nagyobb nyomást helyez a medencére és a derékra, és ez derékfájdalmat okoz. A nők 50 %-a panaszkodik derékfájdalomra a terhesség alatt. A nyakban is előfordulhat csigolya elmozdulás, ahogy a fej előremozdulással próbálja kompenzálni a testtartásváltozást. Ennek különböző tünetei lehetnek, a fejfájás, az álmatlanság, és az émelygés.

Kiropraktika és a stressz

Életünknek szerves része a stressz, melynek kezelése kulcsfontosságú egészségünk szempontjából. A stressznek három fajtáját különböztetjük meg: érzelmi, pszichés és fizikai stressz.

Fizikai stressz
Emberek minden nap ki vannak téve fizikai stressznek, akár érzékelik akár nem. Helytelen testtartás, sérülések, rándulások, helytelen testhelyzetben végzett munka felesleges terhet ró az izmainkra, szalagjainkra, csontjainkra. Ez a helytelen egyensúly és feszültség okozza a szubluxációt. Kisebb nagyobb koccanások autóval, sportbalesetek vagy akár rossz ágy és párna szintén hozzájárulnak a szubluxációk keletkezéséhez.

Kémiai stressz
Légszennyeződés, tartósítószerek, színezékek, „gyógy”szerek (orvos által felírt vagy vény nélküli), alkohol, étel allergiák és dohányzás csak egy pár példa a kémiai stresszre, melyek zavarják a szervezet 100%-os működését. Mikor ezek a kemikáliák a szervezetbe kerülnek rövidzárlatot okoznak az idegrendszerben, így az adott információk helytelenül közvetítődnek.

Pszichés stressz
Munkahelyünkön, iskolában, otthon csak egy pár olyan hely, ahol pszichés stressznek lehetünk kitéve. Mindenki halott már arról, hogy „a stressz öl”. Ez mit is jelent és mi köze van a kiropraktikához? Észre vette már, hogy milyen feszesek az izmai egy érzelmileg fárasztó nap után? Ez a fokozott feszültség nagyon nagy terhet jelent a gerincünkre, mely szintén szubluxációhoz, csigolyaelmozduláshoz vezet.

Amennyiben gerincünk egészséges, izmaink nem feszülnek, mozgásunk és légzésünk teljessé válik, nem okoz extra stresszt a fájdalom és idegrendszerünk is optimálisan működik.