A MASSZÁZS SZEREPE

Krisztián és a masszázs szeretete
Amikor elkezdtem a masszázs tanulmányaimat nem gondoltam volna akkor, hogy életem legjobb döntését hoztam meg. Most már határozottan tudom, hogy ez az én életfeladatom, mert annál felemelőbb érzés nincs, hogy az én segítségemmel, hozzáértésemmel javíthatok a hozzám fordulók állapotán. Kezdetben svéd- majd gyógy masszázs tanfolyammal és az óta is folyamatosan képzem magam. Többek között a Doktor Úrral közösen kidolgoztunk egy úgynevezett „kiromasszázst” ami a kettőnk tapasztalatai alapján raktunk össze. Szerencsésnek érezem magam, mert nem csak azt csinálhatom amit szeretek, hanem egy csodálatos környezetben, barátokkal együtt dolgozhatok.

Mióta használják? 
A masszázst több ezer éve ismerik. Alkalmazták az ókori Görögországban, Japánban, Kínában, Egyiptomban és Indiában. Nyugaton egy időre háttérbe szorította a gyógyszeres orvoslás, de ma már ismét népszerű.

Mire jó a masszázs?
Rohanó életmódunk folyamán elhanyagoljuk az egészséges étkezést, a testmozgást és a pihenést. Ezáltal egyre fiatalabb korban tapasztalhatunk egészség romlást, folyamatos feszültséget. Az idegesség és a türelmetlenség szinte napi rutinná válik a mindennapokban. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs ilyen esetekben segít, de jótékony hatása jelentősen megmutatkozik teljesítményünkben és közérzetünkben egyaránt. A masszázsnak nagyon sok fajtája létezik. Én elsősorban a gyógyító masszázsokat alkalmazom melyek a kiropraktikai kezelések kiegészítéseként is a gyógyulást segítik elő, továbbá a tüneteket, fájdalmakat enyhítik. Ha volt már része a masszázs élményében, akkor tudja, milyen csodálatos közérzetet teremt. Aki még nem tapasztalta jótékony hatásait, itt az ideje, hogy kipróbálja! Visszanyerhetjük testünk ellenálló képességét, ami a szellemünkre is azonos hatással van. Gyógy masszázs relaxál, oldja a feszültséget, és segít az alvászavarok leküzdésében. A masszázs során rész illetve az egész testet átmasszírozzuk a kezektől egészen a talpakig…

Milyen gyakran masszíroztassunk?
Erre a kérdésre nagyon egyszerű választ adni, ha már találkoztunk és felmértük az állapotot. A legtöbb esetben már az első kezelést követően érezhetjük a javulást. Ezt követően a masszázs gyakoriságát leegyeztetjük és mindig egyénre szabva határozzuk meg. A gyakorisága általában minimum havi 1-2 alkalom, de a hetente 1 alkalom segít fent tartani és szebbé varázsolni a mindennapokat.

masszazs07
masszazs05
masszazs03
masszazs01