A MASSZÁZS SZEREPE

Mióta használják? 
A masszázst több ezer éve ismerik. Alkalmazták az ókori Görögországban, Japánban, Kínában, Egyiptomban és Indiában. Nyugaton egy időre háttérbe szorította a gyógyszeres orvoslás, de ma már ismét népszerű.

Mire jó a masszázs?
Rohanó életmódunk folyamán elhanyagoljuk az egészséges étkezést, a testmozgást és a pihenést. Ezáltal egyre fiatalabb korban tapasztalhatunk egészség romlást, folyamatos feszültséget. Az idegesség és a türelmetlenség szinte napi rutinná válik a mindennapokban. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs ilyen esetekben segít, de jótékony hatása jelentősen megmutatkozik teljesítményünkben és közérzetünkben egyaránt. A masszázsnak nagyon sok fajtája létezik. Én elsősorban a gyógyító masszázsokat alkalmazom melyek a kiropraktikai kezelések kiegészítéseként is a gyógyulást segítik elő, továbbá a tüneteket, fájdalmakat enyhítik. Ha volt már része a masszázs élményében, akkor tudja, milyen csodálatos közérzetet teremt. Aki még nem tapasztalta jótékony hatásait, itt az ideje, hogy kipróbálja! Visszanyerhetjük testünk ellenálló képességét, ami a szellemünkre is azonos hatással van. Gyógy masszázs relaxál, oldja a feszültséget, és segít az alvászavarok leküzdésében. A masszázs során rész illetve az egész testet átmasszírozzuk a kezektől egészen a talpakig…

Milyen gyakran masszíroztassunk?
Erre a kérdésre nagyon egyszerű választ adni, ha már találkoztunk és felmértük az állapotot. A legtöbb esetben már az első kezelést követően érezhetjük a javulást. Ezt követően a masszázs gyakoriságát leegyeztetjük és mindig egyénre szabva határozzuk meg. A gyakorisága általában minimum havi 1-2 alkalom, de a hetente 1 alkalom segít fent tartani és szebbé varázsolni a mindennapokat.

masszazs07
masszazs05
masszazs03
masszazs01